Web документи се праве коришћењем HTML-а, језика за опис документа.

Једноставне Web презентације могу да се праве коришћењем програма из пакета MS Office. Сви ови програми имају могућност убацивања хиперлинкова, као и опцију снимања As WebPage. Овако снимљен документ се снима у HTML формату.

Постоје и посебни програми за израду мало озбиљнијих Web презентација. На Интернету се може наћи више бесплатних алата за израду Web презентација. У пакету MS Office такође постоји посебан програм за израду Web презентација, који је довољно једноставан за коришћење за почетнике, а и задовољава захтеве великог броја корисника.

Напреднији корисници за израду Web презентација имају на располагању велики број програма за израду сложенијих и захтевнијих динамичких Web презентација. То су углавном WYSIWYG Web едитори, који омогућавају и креирање нових страница, али и увоз и едитовање већ постојећих.

Корисници који желе да се и професионално баве прављењем презентација мораће да науче HTML и програмирање у овим програмима.

Основни елементи и синтакса  HTML језика, форматирање текста, рад са табелама, коришћење слика и хиперлинкова у Web страницама описано је у документу HTML1

Advertisements